4ήμερη εκδρομή Σκόπια, Τέτοβο, Στόβοι 21/10

Το “Ουράνιο Τόξο Αγάπης Αθήνα” σας προσκαλεί στην εκδρομή που ετοίμασε

21/10 – 24/10

Τιμή 180€.
Μονόκλινο 80€

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ STOBI ΣΚΟΠΙΑ

Αναχωρούμε 05:30 από Πειραιά και 0:50 από Ομόνοια. Η πρώτη μας στάση είναι στη Λαμία, και η επόμενη στον Κορινό. Από εκεί και μετά σε μία ώρα και ένα τέταρτο θα βρεθούμε στους Ευζώνους όπου είναι και ο συνοριακός σταθμός. Θα επισκεφτούμε το κατάστημα αφορολογήτων ειδών, θα περάσουμε τις τυπικές συνοριακές διαδικασίες και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας o οποίος είναι μέχρι τα Σκόπια αυτοκινητόδρομος. Σε 75 χλμ. από τα σύνορα θα συναντήσουμε και θα επισκεφτούμε ένα πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, την αρχαία πόλη Στόβοι (STOBI). Οι Στόβοι ήταν αρχαία πόλη της Παιονίας, που στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες και αργότερα έγινε πρωτεύουσα της ρωμαϊκής επαρχίας. Η πόλη κτίστηκε στο σημείο όπου ο ποταμός Εριγώνας ενώνεται με τον Αξιό, κάτι που της προσέδωσε μεγάλη εμπορική και στρατηγική σημασία. Θα μας εντυπωσιάσουν τα ευρήματα, όπως το Θέατρο, η Βασιλική με το Βαφτιστήριο, τα καταπληκτικά ψηφιδωτά, η Δημόσια Κρήνη, οι Ρωμαϊκές επαύλεις με τα ονόματα των ιδιοκτητών, τα λουτρά κλπ. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και περίπου σε μία ώρα θα βρεθούμε στην πόλη των Σκοπίων. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της παλιάς πόλης με τα μαγαζιά και το κέντρο με τον Βαρδάρη και τα δημόσια κτήρια. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΟΡΟΣ ΒΟΤΝΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΜΑΤΚΑ ΚΑΝΥΟΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το βουνό Βότνο όπου θα πάρουμε το τελεφερίκ να ανέβουμε στην κορυφή που βρίσκεται ο Τεράστιος Σταυρός (φωτίζεται την νύχτα και φαίνεται από παντού). Ο Σταυρός στήθηκε για να θυμίζει τα 2000 χρόνια της Χριστιανοσύνης. Millennium Cross. Η Θέα από ψηλά είναι καταπληκτική. Αφού απολαύσουμε και πάρουμε ωραίες φωτογραφίες, θα αναχωρήσουμε για το φαράγγι Μάτκα. Matka Canyon. Εδώ πρόκειται για ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς, γιαυτό τον λόγο προστατεύεται από την UNESCO. Το διασχίζει ο ποταμός Treska και δημιουργεί αρκετές λίμνες με μεγάλο βάθος. Αναφέρεται ως ένα από τα 77 κορυφαία φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο. Θα περπατήσουμε πολύ λίγο για να το θαυμάσουμε και μετά όσοι επιθυμούν θα κάνουμε μία βαρκάδα 30 λεπτών για να το απολαύσουμε από μέσα και να πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες. Αφού πιούμε και ένα καφεδάκι επιστρέψουμε στο πούλμαν με το οποίο θα κάνουμε τον γύρο της πόλης γνωρίζοντας τα κυριότερα κτήρια. Μετά με τα πόδια θα επισκεφτούμε το σπίτι της Μητέρας Τερέζας, την κεντρική πλατεία, την Πέτρινη Οθωμανική γέφυρα και την γέφυρα των καλλιτεχνών, τον ποταμό Βαρδάρη που διασχίζει το κέντρο της πόλης. Ο Βαρδάρης είναι ο Αξιός στην Ελλάδα. Θα δούμε τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, την εκκλησία του Σωτήρος και φυσικά θα έχουμε πολύ χρόνο στην παλιά πόλη με τα πάρα πολλά Ανατολικού τύπου μαγαζιά που μπορούμε να ψωνίσουμε. Εδώ σας έχουμε ένα γεύμα δώρο του γραφείου που αποτελείτε από τα διάσημα κεμπάπ τσιτσί και σαλάτα. Το βραδάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΣΚΟΠΙΑ ΤΕΤΟΒΟ ΜΟΝΗ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ ΛΙΜΝΗ ΜΑΥΡΟΒΟ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την πόλη Τέτοβο. Θα κάνουμε μία βόλτα και στο κέντρο της πόλης και θα γνωρίσουμε το μοναδικό Τζαμί Σαρένα ή χρωματισμένο Τζαμί. Το Σαρένα στέκει εκεί από το 1438. Αρχιτεκτονικά και αισθητικά προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Τα χρώματα του είναι καταπληκτικά. Για να φτιαχτεί το χρώμα-στίλβωση της διακόσμησης χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 30.000 αυγά!
Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας περνώντας δίπλα από την λίμνη του Μαυρόβου και διασχίζοντας το ομώνυμο Εθνικό πάρκο όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μία πανδαισία χρωμάτων. Σε λίγο φτάνουμε στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Του Βαπτιστή, (Γιοβάν Μπιγκόρσκι). Η Μονή θεμελιώθηκε το 1020 και το καθολικό της μονής είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο, Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ να έχουμε μία επαφή με τον Ηγούμενο ο οποίος έχει υπηρετήσει στο Άγιο Όρος και μιλάει Ελληνικά. Το μοναστήρι έχει μια μεγάλη συλλογή από ιερά λείψανα, όπως του Ιωάννη του Βαπτιστή , τον Κλήμη της Οχρίδα , του Λαζάρου της Βηθανίας, του Αγίου Στεφάνου, του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Βαρβάρας, και μέρος του Τιμίου Σταυρού. Υπάρχει επίσης ένα Εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, όπου φυλάσσονται λείψανα του Αγίου. Αυτό ανοίγει μόνο στην εορτή του Αγίου που γίνεται μεγάλη λειτουργία. Ένας πολύτιμος θησαυρός του μοναστηριού, είναι η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου που χρονολογείται από το 1020 στην οποία αποδίδονται θαυματουργές θεραπευτικές δυνάμεις. Μετά το προσκύνημα μας στο Ιστορικό και πανέμορφο αυτό Μοναστήρι επιστρέφουμε στη λίμνη Μαύροβο όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ ή φαγητό ελεύθερα. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας που είναι μόλις 50 μέτρα από την είσοδο της παλιάς πόλης με τα καταστήματα και τα εστιατόρια. Μπορούμε να κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια ή να απολαύσουμε ένα ωραίο δείπνο. (Το φαγητό είναι πολύ φτηνό στην παλιά πόλη, ρωτήστε μας). Το κέντρο των Σκοπίων φωτισμένο θα σας εντυπωσιάσει. Διανυκτέρευση

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τη Μονή Μπιγκόρσκι μπορούμε να την επισκεπτόμαστε μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Αργότερα πιάνουν χιόνια και είναι πολύ δύσκολα για τα πούλμαν. Μετά τον Οκτώβριο βλέπουμε το Τέτοβο και το όμορφο Κουμάνοβο.

4η ΜΕΡΑ: ΣΚΟΠΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ QUEEN MARIA ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το χωριό Δεμίρ Καπιά. Εδώ βρίσκεται ένας υπέροχος χώρος που είναι χτισμένο ένα Οινοποιείο. Το οινοποιείο αυτό είναι το παλαιότερο στα Βαλκάνια και εξακολουθεί να παράγει ποιοτικά
κρασιά με την ιδιόκτητη ονομασία Agropin.Το έχει δημιουργήσει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς το 1928 και το αφιέρωσε στην σύζυγό του Μαρία. Γιαυτό και μέχρι σήμερα φέρει το όνομα Queen Maria. Tα προϊόντα του είναι εξαιρετικά. Μπορούμε να δοκιμάσουμε και αν θέλουμε να αγοράσουμε κρασιά τα οποία ξεκινούν από 3 ευρώ το μπουκάλι. Μετά από όλη αυτή την διαδικασία συνεχίζουμε για τα σύνορα και με τις κατάλληλες στάσεις φτάνουμε στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Πούλμαν υπερυψωμένα τελευταίας τεχνολογίας
Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Πληρωμένο το Τελεφερίκ στο όρος Βότνο
3 Διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 4****
3 Προγεύματα σε μπουφέ
1 Γεύμα μεσημέρι στην παλιά πόλη δώρο του γραφείου
Αρχηγός συνοδός με γνώσεις
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ποτά στα γεύματα
Είσοδοι σε τυχόν Μουσεία

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 40% της αξίας του εισιτηρίου. Ακυρώσεις έως 10 Οκτωβρίου.
Για να γίνει η εκδρομή πρέπει 40 άτομα.
Ότι θέλετε στο τηλέφωνο 6936679086. Σπύρος Μαγκανιάρης

Remos Villas 2 Διανυκτερεύσεις

Απόλαυσε 2 διανυκτερεύσεις 2 ατόμων (+ 2 παιδιών έως 12 ετών) με πρωινό, σε φανταστική σουίτα με τζάκι στο Remos Villas.

Τοποθεσία 3/5 πηγάδια Νάουσας
Προσφορά: 149€ (από 285€)
Δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων με πρωινό +75€/επιπλέον διανυκτέρευση

Απόκτησε την προσφορά:


Aethra Boutique Rooms

Aethra Boutique Rooms Ξενοδοχείο, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα στο Ναύπλιο:

Στην καρδιά του Ναυπλίου, μιας από τις πιο όμορφες και παραδοσιακές πόλεις της Ελλάδας το Aethra Boutique Rooms περιμένει να σας φιλοξενήσει. Οι σύγχρονες παροχές μας θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σας.

Παροχές:
Θέρμανση, Ξύλινο ή παρκέ δάπεδο, Θέα στην πόλη, Έπιπλα εξωτερικού χώρου, Τραπεζαρία εξωτερικού χώρου, Θυρίδα ασφαλείας, Τηλεόραση smart, Σίδερο ρούχων, Εγκαταστάσεις σιδερώματος, Δωρεάν προϊόντα περιποίησης, Συσκευή καφέ/τσάι, Ψυγείο, Ηλεκτρικός βραστήρας, Λευκά είδη, Πρωινό

Athens Luxury Suites

Ελληνικά:

Το Athens Luxury Suites είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, κοντά σε αξιοθέατα, μπαρ & εστιατόρια.

Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας 150μ από τον σταθμό “Μοναστηράκι”, στο κέντρο των δραστηριοτήτων (Κοντά στην αγορά της Ερμού και δίπλα στην Πλάκα και στο Ψυρρή), κοντά στα αξιοθέατα και λίγα μόλις βήματα μακριά από την Ακρόπολη.

Προσφέρει δωρεάν WiFi πρόσβαση σε όλους τους χώρους.

Το Athens Luxury Suites Hotel διαθέτει 24 πολυτελή δωμάτια που χωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες: Junior Studio, Standard Studio, Superior Studio και Deluxe Studio.

Όλα τα κλιματιζόμενα στούντιο των πολυτελών σουιτών διαθέτουν μικρή κουζίνα και ένα μικρό αίθριο. Όλα έχουν τηλεόραση επίπεδης οθόνης με δορυφορικά κανάλια, ενώ οι περισσότερες μονάδες περιλαμβάνουν καθιστικό. Περιλαμβάνουν ιδιωτικό μπάνιο με μπουρνούζια, προϊόντα περιποίησης, παντόφλες και στεγνωτήρα μαλλιών.

Το πρωινό είναι διαθέσιμο κάθε πρωί στο μπαρ-εστιατόριο l’atelier. Το Athens Luxury Suites μπορεί επίσης να αναλάβει ενοικιάσεις αυτοκινήτων και να οργανώσει περιηγήσεις στην πόλη. Πολυτελείς μεταφορές. Καθημερινή υπηρεσία καθαρισμού είναι διαθέσιμη.

Η περιοχή της Πλάκας απέχει μόλις ένα τετράγωνο. Ακρόπολη – 15 λεπτά με τα πόδια. Μπαρ, εστιατόρια, μουσεία μόλις ένα βήμα μακριά από το ξενοδοχείο. Το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος απέχει 20 χιλιόμετρα.

Το Athens Luxury Suites είναι το αγαπημένο μέρος των επισκεπτών μας στην Αθήνα, σύμφωνα με ανεξάρτητες κριτικές.

Ιδιαίτερα τα ζευγάρια βαθμολόγησαν το Athens Luxury Suites με 9,0 / 10 για ένα ταξίδι δύο ατόμων.

English:
A modern hotel in the center of Athens, close to all sights, bars & restaurants.

Central located in the very heart of Athens . Close to all sightseeings and attractions – steps away from Acropolis , ATHENS LUXURY SUITES is just in the middle of the actions of Athens Downtown.

Athens Luxury Suites Hotel offers 24 luxurious rooms classified into 4 basic categories: Junior Studio, Standard Studio, Superior Studio and Deluxe Studio.

Offering well-equipped accommodation, Athens Luxury Suites is situated in the very heart of Athens City Centre district. It lies within 150 m of Monastiraki Metro station and Ermou Street-Shopping Area, Plaka and Psiri. Offers free WiFi access throughout.

Featuring a kitchenette, all air-conditioned studios of Luxury Suites open to a small patio. Each has a flat-screen TV with satellite channels, while most units include a seating area . A private bathroom with bathrobes, amenities, slippers and a hairdryer are provided.

Breakfast is available every morning at our bar-restaurant l’atelier. The property can also arrange car hire and city tours. Luxury transfers. Daily cleaning service is available.

Plaka district is a block away. Acropolis – 15 minutes by feet. Bars, restaurants, museums just a step-away from the hotel. Elefthérios Venizélos Airport is 20 km away.

This is our guests’ favorite part of Athens, according to independent reviews.

Couples in particular like the location – they rated it 9.0 / 10 for a two-person trip.

We speak your language!

Rastoni Guest House

Καλώς ήρθατε στο ξενοδοχείο μας. Σας ευχόμαστε καλή διαμονή!